Baltijas Tīģerēns

2018.gads

Veiksmīgi aizvadīts starptautiskais Taekwon-do ITF turnīrs “Baltijas Tīģerēns 2018”

31.martā un 01.aprīlī, Rīgas Nacionālajā Sporta manēžā norisinājās starptautiskās bērnu-jaunatnes sporta spēles “Baltijas Tīģerēns 2018”. Turnīru, ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu, organizēja Latvijas Tekvon-do (ITF) federācija.

Bērnu-jaunatnes sporta spēles “Baltijas Tīģerēns 2018” bērniem un jauniešiem vecumā  no 5-17 gadiem.

Sacensību programmā pavisam 6 disciplīnas – formālie tehniskie vingrinājumi, brīvais sparings, komandu stafete, gladiatoru cīņas, sitienu spēka tests un sumāra sitienu energījas tests.

Pavisam turnīrā piedalījās 402 dalībnieki no 4 valstīm. Pārstāvētās valstis – Lietuva, Krievija, Igaunija un Latvija,  Individuālas sacensības piedalījās 165 sportisti, komandu sacensībās piedalījās 27 komandas (108 sportisti).   Organizatoriskās komitejas un tiesnešu kolēģijas sastāvs – 40 cilvēki, klubu treneri – 22 cilvēki. Tika plānoti viesi ar sportistu komandām no Baltkrievijas un Armēnijas, taču šo valstu kalendārais plāns šajā datumā bija ļoti noslogots un šogad komandas ierasties diemžēl nevarēja, kaut gan interese par bērnu-jauniešu turnīru bija liela.

Vislielāko godalgoto vietu (53 medaļas) šajā turnīrā izcīnīja Igaunījas sporta kluba Katleri komanda no Tallinna  (23 zelta, 16 sudraba, 14 bronzas). Otrajā vietā ar 33 medaļām ierindojas Rīgas sporta klubs “LTCS” (11 zelta, 11 sudraba, 11 bronzas). Trešajā vietā ar 17 medaļām – Igaunījas sporta klubs „Kvon” no Mardu  (8 zelta, 5 sudraba, 4 bronzas). Ceturtajā vietā ar 13 medaļām sportisti no Krievijas, Pleskavas (7 zelta, 2 sudraba, 4 bronzas).

„Baltijas Tīģerēns” organizators un Latvijas Tekvon-do federācijas prezidents – Meistars Vjačeslavs Semenkovs (8.Dans) uzskata, ka jaunās paaudzes iesaistīšanā sportā un aktīvā dzīvesveida piekopšanā mūsdienās ir ļoti aktuāla, un šāda veida sporta svētki, un turnīri bērniem, un jauniešiem ir laba iespēja pievērsties sportam, kā arī attīstīties kopā ar vienaudžiem aktīvi kustoties. 

Paralēli tradicionālajām Taekwon-do ITF sacīkstēm tiek organizētas atraktīvās gladiatoru cīņas un komandu stafetes, kas rada iespēju plašākam interesentu lokam uzsākt savas sportiskās gaitas arī bez nopietnas iepriekšējas pieredzes.  

Visi turnīra dalībnieki saņēma garšīgas dāvanas. Visi turnīra dalībnieki saņēma garšīgas dāvanas. Liels paldies visiem dalībniekiem, organizatoriem un atbalstītājiem! Īpašs paldies sponsoriem par dāvanām  – uzņēmumiem “MIKAS M”, „MEGO”, kā arī no apsardzes firmas „Delta apsardze”.

Liels paldies sacensību atbalstītājiem: Rīgas domei un Latvijas Tekvon-do Federācijai.

“Baltijas Tīģerēns 2018” tika aizvadīts ļoti veiksmīgi un pozitīvā gaisotnē. Ar katru gadu šis turnīrs piesaista arvien vairāk jaunus dalībniekus un apmeklētājus. Paralēli tradicionālajām Tekvon-do ITF sacensību disciplīnām, Latvijas Tekvon-do federācija labprāt rīko aizraujošas gladiatoru cīņas un komandu stafeti bērniem, kura ar katru gadu paliek arvien interesantāka un neprognozējamāka. Latvijas Tekvon-do federācija apbalvo ne tikai uzvarētājus, bet katru turnīra dalībnieku ar neaizmirstamām piemiņas balvām, par ko vienmēr ir sajūsmā ne tikai mūs pašmāju sportisti, bet arī ārvalstu komandas.