Baltijas Tīģerēns

2017.gads

3.jūnijā, Rīgas Nacionālajā Sporta manēžā norisinājās starptautiskais bērnu-jaunatnes sporta spēles “Baltijas Tīģerēns 2017”. Turnīru, ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu, organizēja Latvijas Tekvon-do (ITF) federācija.

Starptautisko bērnu-jaunatnes spēļu „Baltijas Tīģerēns 2017” svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalījās Rīgas Domes deputāts, Izglītības, kultūras un sporta departamenta priekšsēdētāja vietnieks – Jefimijs Klementjevs un Latvijas Cīņas mākslu savienības vadītājs Oļegs Sidorčuks.

Turnīrs tiek rīkots jau 5 reizi, un tas ir kļuvis par sportisku tradīciju gan ārvalstu viesiem un sportistiem, gan arī pašmāju sporta klubiem un apmeklētājiem. Pasākums ik gadu piesaista arvien jaunus veselīgā dzīvesveida un sporta piekritējus, entuziastus. “Baltijas Tīģerēns” pirmo reizi notika 2013.gadā Taekwon-do turnīra “Riga Amber Cup” ietvaros, taču gadu gaitā tā popularitāte un apmeklējamība ir tā pieaugusi, ka šobrīd tas tiek rīkots atsevišķi. Šajā gadā turnīrs spēja apvienot sportistus vecumā no 5-15 gadiem un no tādām valstīm kā – Lielbritānija (Anglija), Igaunija un Latvija. Pavisam turnīrā piedalījās 162 dalībnieki no 10 sporta klubiem, kuri savā meistarībā sacentās tādās disciplīnās kā – tehniskajos kompleksajos vingrinājumos TUL, brīvajā sparinga divcīņā, gladiatoru cīņā un aizraujošajā komandu stafetē.

„Baltijas Tīģerēns” organizators un Latvijas Tekvon-do federācijas prezidents – meistars, Vjačeslavs Semenkovs (7 Dan) uzskata, ka jaunās paaudzes iesaistīšanā sportā un aktīvā dzīvesveida piekopšanā mūsdienās ir ļoti aktuāla, un šāda veida sporta svētki, un turnīri bērniem, un jauniešiem ir laba iespēja pievērsties sportam, kā arī attīstīties kopā ar vienaudžiem aktīvi kustoties. Paralēli tradicionālajām Taekwon-do ITF sacīkstēm tiek organizētas atraktīvās gladiatoru cīņas un komandu stafetes, kas rada iespēju plašākam interesentu lokam uzsākt savas sportiskās gaitas arī bez nopietnas iepriekšējas pieredzes.

Starptautiskā Taekwon-do ITF turnīra “Baltijas Tīģerēns 2017” komandu kopvērtējumā 1. vietu ar 39 izcīnītām medaļām ieguva sporta klubs “LTCS” no Rīgas (treneri Vjačeslavs Semenkovs, Armands Šļars, Šarmena Lukaševiča). Otro vietu ar 33 izcīnītām medaļām – sportistu komanda no Tallinas, taču 3. vietu ar 9 izcīnītām godalgotām vietām izcīnīja pašmāju klubs no Ikšķiles – “SONKAL” (treneris Māris Sudzāns).

Visi turnīra dalībnieki saņēma garšīgas dāvanas. Visi turnīra dalībnieki saņēma garšīgas dāvanas. Liels paldies visiem dalībniekiem, organizatoriem un atbalstītājiem!

Īpašs paldies sponsoriem par dāvanām – uzņēmumiem “MIKAS M”, „MEGO” un “ELPIS”, kā arī no apsardzes firmas „Delta apsardze”.

Liels paldies sacensību atbalstītājiem: Rīgas domei un Latvijas Tekvon-do Federācijai.