Baltijas Tīģerēns

2015.gads

21.martā Rīgas 15.vidusskolas sporta hallē tika aizvadītas starptautiskās bērnu-jaunatnes sporta spēles „Baltijas Tīģerēns 2015”. Turnīru, ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu, organizēja Latvijas Tekvon-do (ITF) federācija.

Spēlēs „Baltijas Tīģerēns 2015” piedalījās 142 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas un Kazahstānas sporta klubiem. Sacensības noritēja 5 vecuma grupās vecumā no 5 līdz 14 gadiem. Ievērojami ir tas, ka starptautiskajās bērnu-jaunatnes spēlēs dalību ņēma jaunie sportisti no dažādiem sporta klubiem, neatkarīgi no sporta veida ar kuru viņi nodarbojas. Papildus komandu stafetei, šajā gadā sacensību programmā tika iekļauta jauna, ļoti aizraujoša un priekš bērniem droša, disciplīna – „Gladiatoru cīņas”.

Starptautisko bērnu-jaunatnes spēļu „Baltijas Tīģerēns 2015” svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalījās 52-kārtējais kanoe airēšanas Latvijas čempions, 4-kārtējais pasaules čempions senioriem 2009-2010.gadā, 6-kārtējais „World Master Games” čempions Sidnejā 2009.gadā, 1992.gada Barselonas Olimpisko spēļu dalībnieks, 2000.gada Sidnejas Olimpisko spēļu dalībnieks, Rīgas Domes deputāts, Izglītības, kultūras un sporta departamenta priekšsēdētāja vietnieks – Jefimijs Klementjevs.

Aizraujošu programmu sacensību gara un jautra noskaņojuma veicināšanai klātesošajiem bija sagatavojušas Latvijas Karsējkomandu federācijas karsējmeiteņu komandas.

Visu sacensību garumā, kā arī turnīra uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā aktīvi piedalījās turnīra talismans „Baltijas Tīģeris”.

Spēlēs „Baltijas Tīģerēns 2015” piedalījās dalībnieki no Latvijas sporta klubiem – LTCS, Ķekava, Sonkal, Active-Life, Čin-Gu, AlexClub, Skorpions, Zeta Sports. Sporta klubi no Igaunijas – Hvarang I.T.F., Kwon, Parnu Taekwon-do club, ka arī individuālie pārstāvji no Kazahstānas.

„Baltijas Tīģerēns 2015” godalgoto vietu ieguvējiem un uzvarētājiem tika pasniegtas medaļas un diplomi. Visi turnīra dalībnieki saņēma piemiņas dāvanas no Latvijas Tekvon-do federācijas, ražošanas uzņēmuma „Stenders”, kā arī no apsardzes firmas „Delta”. Paši jaunākie turnīra uzvarētāji sacensību disciplīnā „Komandu stafete” un „Gladiatoru cīņas” tika apbalvoti ar īpašu balvu – aqua grims „Tīģerēns”.

Par „Baltijas Tīģerēns 2015” noslēdzošo notikumu kļuva labāko sporta klubu komandu apbalvošana. Komandu kopvērtējuma ieskaitē pirmo vietu ieguva sporta klubs LTCS, otro vietu – Čin-Gu, trešo vietu – AlexClub. Paldies visiem dalībniekiem!